Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze alte 11 Companii care să le „înghită” pe cele 20 declarate ilegale. Când se va lua decizia

Postat la 15 mai 2019 102 afişări

Primăria Capitalei are în plan înfiinţarea a 11 Companii Municipale care vor absorbi prin fuziune cele 20 de Companii declarate ca fiind ilegale de către instanţă. Potrivit surselor MEDIAFAX, cele 11 proiecte de înfiinţare vor intra pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 30 mai.

Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze alte 11 Companii care să le „înghită” pe cele 20 declarate ilegale. Când se va lua decizia

Conducerea Primăriei Capitalei, prin Sorin Chiriţă, adminstratorul public al Municipiului Bucureşti, a trimis recent, către toţi consilierii generali, un document prin care se propune înfiinţarea a 11 Companii Municipale care să le „înghită” pe cele 20 declarate ca fiind ilegale de către Curtea de Apel Bucureşti.

Pentru că instanţa a motivat decizia din noiembrie 2018 prin faptul că societăţile municipale au fost înfiinţate în 2017 cu majoritate simplă, şi nu cu una de două treimi, cele 11 companii care se propun acum au nevoie de o majoritate de două treimi.

Astfel, pentru înfiinţarea celor 11 companii este nevoie de votul tuturor consilierilor PMP şi de votul a 5 consilieri PNL. Cei de la USR nu vor vota înfiinţarea noilor societăţi, a declarat, pentru MEDIAFAX, consilierul Ana Ciceală.

În ceea ce priveşte votul celor de la PNL şi de la PMP, în prezent au loc negocieri strânse între conducerea Primăriei şi reprezentanţii celor două partide.

Potrivit surselor MEDIAFAX, cele 11 proiecte de înfiinţare ar putea fi dezbătute pe data de 30 mai, atunci când va avea loc şedinţa ordinară a Consiliulii General pentru luna mai.

Mai jos, textul documentului trimis consilierilor generali, intrat în posesia MEDIAFAX:

1. Se va înfiinţa Compania Municipală Servicii Iluminat Public Bucureşti S.A., care va absorbi prin fuziune Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti S.A., potrivit art. 238 alin (1) lit. a) din Legea nr. 131/1990 privind societăţile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infiintare,
companii,
primarie,
capitala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.