Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de apartamente pentru a răspunde crizei de locuinţe

Postat la 05 noiembrie 2018 33 afişări

Primăria Capitalei anunţă că intenţionează să cumpere 100 de garsoniere, apartamente cu două, trei sau chiar patru camere în Bucureşti, până la finele acestui an, pentru a încerca să răspundă numărului mare de cereri de repartizare de case. Investiţia este de 39 milioane de lei.

Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de apartamente pentru a răspunde crizei de locuinţe

„Compania Municipală Imobiliară Bucureşti (CMIB) intenţionează să cumpere, până la sfârşitul anului, 100 de apartamente de pe piaţa liberă, pentru a veni în întâmpinarea eforturilor Primăriei Capitalei de a găsi soluţii eficiente la o problemă majoră: criza de locuinţe din Bucureşti. La Primăria Capitalei sunt înregistrate, în acest moment, peste 2.500 de cereri de repartizare de locuinţe, aceasta fiind premiza de la care s-a pornit în derularea proiectului.

Astfel, într-o primă etapă, se urmăreşte achiziţionarea a 100 de apartamente (10 garsoniere, 40 de apartamente cu două camere, 40 de apartamente cu trei camere şi 10 apartamente cu 4 camere). Valoarea totală a proiectului este estimată la 39.151.000 de lei (suma include TVA). Preţul solicitat pe metrul pătrat construit nu trebuie să depăşească 6.711,60 de lei (inclusiv TVA)”, transmite Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, a fost lansată către dezvoltatorii imobiliari invitaţia de a trimite oferte pentru locuinţe în oricare din sectoarele Capitalei, fiecare având ocazia să depună proiect care să vizeze cel puţin 10 apartamente situate în acelaşi imobil.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.