Primăria Bucureşti a semnat un contract de 28 de milioane de euro pentru proiectului care va schimba traficul din Bucureşti

Postat la 17 mai 2019 9264 afişări

Primăria Bucureşti a semnat un contract de 28 de milioane de euro pentru proiectului care va schimba traficul din Bucureşti

Primarul general, Gabriela Firea, a semnat, joi, contractul pentru proiectarea şi execuţia Pasajului Doamna Ghica-Colentina cu Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti. Lucrările presupun construirea unui pasaj suprateran peste Şoseaua Colentina, care va costa 28 de milioane de euro.

„Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile şi execuţia lucrărilor, estimată la 12 luni. Conform studiului de fezabilitate realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti S.A., pasajul va avea câte 2 benzi pe sens", susţine Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Costul estimat al lucrărilor se ridică la aproximativ 28 de milioane de euro, şi, potrivit Primăriei Capitalei, proiectul va începe din zona intersecţiei străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei. Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi.

„Toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate ţinând cont de noua configuraţie stradală, pentru asigurarea unei circulaţii fluente. De asemenea, în conformitate cu discuţiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulaţie, s-au păstrat numărul şi poziţia celor trei staţii de autobuz. Trotuarele se vor proiecta pe ambele părţi ale arterei şi vor avea o lăţime de minimum 1.5 metri. Astfel, se va ţine cont de caracteristicile funcţionale şi de intensitatea circulaţiei pietonilor”, se arată în comunicatul PMB.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
contract,
primarie,
proiect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.