Primăria Bacău va cheltui 12 milioane de euro pentru transformarea unei insule în parc de agrement

Autor: Teodor Istrate Postat la 31 martie 2015 178 afişări

Primăria Bacău va cheltui, în perioada următoare, peste 12 milioane de euro pentru transformarea unei insule de pe râul Bistriţa într-un parc de agrement cu plajă, aqualand, seră cu flori, ceainărie, teatru de vară şi zonă de pescuit cu grătare, investiţie care se va întinde pe 8,7 hectare.

Un parc de agrement ce se va întinde pe o suprafaţă de 8,7 hectare va fi realizat, în următorul an, de către autorităţile din Bacău pe o insulă aflată în mijlocul unui lac de acumulare de pe râul Bistriţa.

Cu o investiţie de peste 12 milioane de euro, majoritatea fonduri europene nerambursabile, "Insula de agrement” va cuprinde şapte zone, cu parc de distracţii cu aqualand, plajă, pontoane şi pasarele din lemn, seră cu vânzare, bibliotecă şi punct de informare turistică, ceainărie, teatru de vară, teren de sport şi locuri de agrement pentru pescuit şi grătare.

"Asocierea de firme care a câştigat licitaţia de execuţie a parcului de agrement a început lucrările de amenajare a şantierului. Termenul de execuţie este de 15 luni, însă încercăm să realizăm cea mai mare parte din lucrări până la sfârşitul acestui an, urmând ca în 2016 să finanţăm restul investiţiei de la bugetul local. Pentru municipalitate este foarte important că au început lucrările, după ce contractul de finanţare a fost semnat încă din 2012, fiind făcute contestaţii", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, Ion Tomescu.

Situată în zona cartierului de locuinţe "Bistriţa Lac", Insula de agrement va fi, în opinia autorităţilor băcăuane, un punct de atracţie pentru întreaga regiune a Moldovei, având în vedere unicitatea proiectului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRIMĂRIA BACĂU,
PARC AGREMENT,
/actualitate/primaria-bacau-va-cheltui-12-milioane-de-euro-pentru-transformarea-unei-insule-in-parc-de-agrement-14088786
14088786
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.