Prima reprezentaţie a Teatrului Nottara în sala de spectacole de la Cotroceni are loc sâmbătă seara

Autor: Ştefan Pană Postat la 05 decembrie 2015 42 afişări

Teatrul Nottara are prima reprezentaţie în sala de spectacole a Palatului Cotroceni, sâmbătă, de la ora 19.00, locaţia fiind pusă la dispoziţia teatrului de către preşedintele Klaus Iohannis ca urmare suspendării activităţii în vechiul sediu.

Spectacolul de sâmbătă se numeşte "Teatrul Nottara şi invitaţii săi", şi va avea loc în sala de spectacole a Palatului Cotroceni. Această sală va fi pusă la dispoziţia Teatrului Nottara până când se va putea găsi un nou sediu.

Potrivit unui anunţ de pe site-ul Teatrului Nottara, nu au fost puse în vânzare bilete pentru această reprezentanţie, fiind vorba despre "angajaţii teatrului şi cei care ne-au fost alături în această tumultoasă, precum şi invitaţii Preşedinţiei". "Din cauza răgazului scurt nu se pot întreprinde toate diligenţele pentru vânzarea de bilete, deoarece accesul în sală se realizează în baza unui protocol special de securitate, iar timpul rămas este prea scurt pentru a îndeplini toate cerinţele prevăzute în mod legal. Sigur, următorul spectacol va fi dedicat publicului", anunţă Teatrul Nottara.

La Palatul Cotroceni vor avea loc spectacole o dată pe lună, iar restul reprezentanţiilor vor avea loc la ARCUB.

La finalul lunii noiembrie, reprezentanţii Teatrului Nottara au avut o întâlnire cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu scopul de a discuta despre situaţia actuală a instituţiei teatrale, dar şi pentru a li se oferi găzduire temporară pentru o parte dintre producţiile lor, pe scena de spectacole a Palatului Cotroceni.

"Vom juca lunar până la rezolvarea situaţiei (la Cotroceni, n.r.). Primul spectacol va fi pe 5 decembrie, la ora 19.00, şi se numeşte «Teatrul Nottara şi invitaţii săi»", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara.

Intrarea pentru spectatori se face pe la Muzeul Cotroceni, a mai spus aceasta.

Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Marinela Ţepuş, managerul Nottara, a precizat, pentru MEDIAFAX, că a solicitat Primăriei Capitalei un nou sediu, cu atestat cultural, pentru ca teatrul să nu îşi piardă identitatea, adăugând că se vor juca spectacole şi în stradă, dacă această problemă nu se rezolvă. Totodată, s-au făcut solicitări pentru o nouă expertiză a instituţiei teatrale.

Între timp, Teatrul Nottara îşi va putea continua activitatea în sala Arcub, la Cercul Militar Naţional sau o sala din zona Ştirbei-Vodă, aşa cum s-a convenit între prim-ministrul Dacian Cioloş, ministrul Culturii, Vlad Grigorescu, şi primarul Capitalei, Răzvan Sava, în cadrul întâlnirii care a avut loc la Guvern miercuri.

"Premierul a dorit să ştie care este situaţia în cazul Teatrului Nottara şi de aceea a convocat această întâlnire, iar primarul Bucureştiului a prezentat o listă cu trei săli care pot fi puse la dispoziţia acestei instituţii de cultură", a spus purtătorul de cuvând, Dan Suciu.

Premierul Dacian Cioloş a precizat, miercuri, la Senat, că Guvernul şi Primăria Capitalei caută soluţii pentru toate teatrele care au fost închise din cauză că îşi desfăşurau activitatea în clădirile cu risc seismic care trebuie evacuate de urgenţă.

Teatrul Nottara funcţionează ca o instituţie de spectacole de repertoriu (conform Ordonanţei Guvernului numărul 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole şi concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, cu modificările şi completările ulterioare), cu un colectiv artistic care are în componenţa sa 35 de actori angajaţi, doi regizori şi un scenograf şi cu o echipă tehnică şi administrativă de 85 de membri. Din noiembrie 2011, Marinela Ţepuş se află la conducerea teatrului

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NOTTARA,
COTROCENI,
TEATRU
/actualitate/prima-reprezentatie-a-teatrului-nottara-in-sala-de-spectacole-de-la-cotroceni-are-loc-sambata-seara-14910309
14910309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.