Prima companie din agricultură de la bursa românească: Holde Agri Invest, simbol bursier HAI, atrage 10 mil. lei de la investitori. Urmează listarea în 2020

Autor: Liviu Popescu Postat la 28 decembrie 2019 102 afişări

Prima companie din agricultură de la bursa românească: Holde Agri Invest, simbol bursier HAI, atrage 10 mil. lei de la investitori. Urmează listarea în 2020

Holde Agri Invest, companie antreprenorială care operează terenuri agricole, a încheiat astăzi plasamentul privat în urma căruia a atras 10 mil. lei, acesta fiind deja procesat la bursa de la Bucureşti, ceea ce înseamnă că listarea urmează să fie făcută în următoarele şase luni, potrivit datelor agregat de ZF.

Vineri, 27 decembrie, în jurul orei 13:00 în sistemul bursei de la Bucureşti au fost procesate tranzacţii de 10 milioane de lei cu acţiuni ale Holde Agri Invest (simbol bursier HAI) pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO la un preţ de 1,1135 lei pe unitate.

ZF a scris la începutul lunii decembrie că Holde Agre Invest urmează să se listeze la bursa românească, prin intermediul BRK Financial Group.

Holde Agri Invest este structurată ca un fond de private equity ce investeşte direct în ferme agricole şi a închis prima rundă de finanţare în septembrie 2019, după ce a atras 5 mil. euro de la investitori locali şi fonduri de investiţii.

Finanţarea a fost direcţionată către extinderea suprafeţei exploatate, care astăzi însumează 3.500 de hectare, achiziţionarea unui siloz cu capacitate de depozitare de 10.000 de tone, precum şi echipamente şi utilaje, cum ar fi combine, tractoare şi implemente agricole, toate dotate cu sisteme pentru agricultură de precizie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
atragere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.