Preţurile producţiei industriale au crescut în februarie cu 0,2%, dar anualizat s-au redus cu 1,7%

Autor: Raluca Ghinea Postat la 02 aprilie 2015 26 afişări

Preţurile producţiei industriale, cuprinzând piaţa internă şi cea externă, au fost mai mari cu 0,2% în februarie faţă de luna precedentă, dar s-au redus cu 1,7% comparativ cu februarie 2014, influenţate de piaţa externă, unde au coborât cu 4,1%, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de ianuarie, preţurile producţiei industriale au fost în urcare cu 0,2% pe piaţa internă şi cu 0,1% pe cea externă, se arată într-un comunicat al INS.

Cele mai mari reduceri de preţuri au fost înregistrate în industria bunurilor de capital (-0,9%), cea a bunurilor intermediare (-0,7%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,2%). Pe de altă parte, în industria bunurilor de uz curent preţurile au urcat cu 0,2%, iar în industria energetică au fost mai mari cu 2,2%.

Comparativ cu februarie anul trecut, preţurile au scăzut cu 0,6% pe piaţa internă şi cu 4,1% pe cea externă.

Industria energetică a consemnat cea mai mare contracţie a preţurilor, de 4,4%, urmată de industria bunurilor de capital, cu 2,8%, şi cea a bunurilor intermediare, cu 0,6%. În schimb, industria bunurilor de uz curent a avut preţuri în urcare cu 0,9%, iar cea a bunurilor de folosinţă îndelungată cu 1,1%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRODUCŢIE INDUSTRIALĂ,
PREŢURI,
/actualitate/preturile-productiei-industriale-au-crescut-in-februarie-cu-0-2-dar-anualizat-s-au-redus-cu-1-7-14102553
14102553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.