Preţurile locuinţelor noi, egale cu ale celor vechi. Oferta este prea mică pentru o concurenţă reală

Postat la 24 aprilie 2014 50 afişări

Preţurile locuinţelor noi au ajuns să fie mai mici sau egale cu cele de pe piaţa rezidenţială veche din aceeaşi zonă, însă oferta dezvoltatorilor este încă redusă pentru a concura într-adevăr cu proprietarii de apartamente vechi, a declarat Ioan Cătuţoiu, directorul general al firmei RealTime.

Preţurile locuinţelor noi, egale cu ale celor vechi. Oferta este prea mică pentru o concurenţă reală

 "Pentru prima dată, cu adevărat preţurile apartamentelor noi sunt mai mici sau egale cu cele de la apartamentele vechi din aceeaşi zonă, în special în blocurile de lângă metrou. Dezvoltatorii s-au orientat să ofere alternativă la piaţa second hand, dar din păcate oferta este încă redusă şi nu creează o concurenţă reală pentru piaţa rezidenţială veche", a spus Cătuţoiu la deschiderea târgului naţional imobiliar - tIMOn.

În opinia sa, şi oferta băncilor în ceea ce priveşte creditarea achiziţiilor de locuinţe a devenit mult mai atractivă, astfel că rata la un credit a ajuns să fie egală cu chiria lunară plătită pentru acelaşi apartament.

"Un avans de 15-20%, dobânzi la lei de 5% sunt oferte foarte bune pentru cei care vor să-şi cumpere o locuinţă", a adăugat Cătuţoiu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/preturile-locuintelor-noi-egale-cu-ale-celor-vechi-oferta-este-prea-mica-pentru-o-concurenta-reala-12517922
12517922
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.