Prestigioasa publicaţie The Los Angeles Times a fost vândută celui mai bogat doctor din SUA pentru suma de 500 mil. dolari

Postat la 07 februarie 2018 146 afişări

Publicaţia The Los Angeles Times a fost vândută către un doctor miliardar local pentru suma de 500 mil. dolari, astfel sfârşindu-se patronajul companiei ce deţine şi prestigioasa publicaţie Chicago Tribune, conform The Seattle Times care citează Associated Press.

Prestigioasa publicaţie The Los Angeles Times a fost vândută celui mai bogat doctor din SUA pentru suma de 500 mil. dolari

Numele doctorului este Soon-Shiong  şi este un acţionar puternic al Tronc, compania ce deţine şi Chicago Tribune. Este pintre cei mai bogaţi oameni din Los Angeles şi, conform Forbes, este cel mai bogat doctor din SUA, cu o avere de 7,8 mld. dolari, potrivit Associated Press.

Doctorul lucrează în acest moment la un leac pentru cancer.

Acesta a devenit primul deţinător local al Times după 18 ani, însă achiziţia vine într-o perioadă tumultoasă.

Editorul şef a fost înlocuit săptămâna trecută pentru a treia oară în 6 luni, iar editorul şi directorul executiv Ross Levinsohn trebuie să răspundă acuzaţiilor de hărţuire sexuală.

Jurnaliştii au votat luna trecută să se organizeze în sindicate pentru prima oară în istoria ziarului de 136 de ani.

Tronc, companie ce a fost cunoscută în trecut ca Tribune Publishing, deţine 10 publicaţii americane, inclusiv Chicago Tribune, Baltimore Sun şi New York Daily News, care nu vor fi parte a înţelegerii.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.