Preşedintele unei filiale USR, care vrea să oprească plecarea românilor din ţară, a plecat la muncă în străinătate

Autor: Loredana Ficiu Postat la 10 decembrie 2019 164 afişări

Unul dintre liderii locali ai USR, partid care susţine că vrea să oprească plecarea românilor din ţară şi readucerea acasă a celor plecaţi deja, a plecat din România să lucreze în Marea Britanie. Liderul USR Gorj spune despre cel din Tg. Jiu, plecat, că gestul său nu înseamnă nu susţine ideile USR.

Cornel Toma, profesor de fizică la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu, este, de luni, preşedintele USR Târgu-Jiu, după ce fostul lider al filialei şi-a anunţat demisia şi a plecat din România.

Preşedintele USR Gorj, Radu Miruţă, a aunţat pe Facebook schimbarea, scriind că fostul preşedinte al filialei din Târgu-Jiu a decis să plece din ţară cu familia pentru o perioadă nedefinită de timp.

„Astfel de situatii nu fac decât să ne determine să muncim mai mult şi să însănătoşim cumva acest sistem, astfel încât românii, şi în special gorjenii, să nu mai fie nevoiţi ca într-un ritm atât de mare să plece din ţară”, a scris preşedintele USR Gorj.

Ulterior, acesta a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că faptul că şi dintre membrii partidului sunt oameni care pleacă nu înseamnă că sunt împotriva ideii pe care organizaţia politică o susţine, deoarece „USR nu a fost până acum în situaţia în care putea să facă ceva astfel încât oamenii să nu mai plece”.

Preşedintele USR Gorj a spus că fostul lider de la Târgu-Jiu, Dumitru Calotă, a plecat din ţară cu familia.

„El avea o activitate privată aici, cred că vrea să-şi extindă afacerea acolo sau vrea să încerce lucrurile acolo. A plecat în Marea Britanie, da, oarecum să muncească, în continuare activităţii pe care o avea aici”, a spus preşedintele USR Gorj.

Potrivit lui Radu Miruţă, şi membrii USR sunt afectaţi de ceea ce s-a întâmplat până acum în România şi unora dintre ei ce s-a întâmplat până acum în România le-a generat ideea de a pleca din ţară.

„Unul dintre motivele pentru care membrii USR s-au implicat în activitatea politică este să schimbe aceste lucruri”, a spus Miruţă.

Dumitru Calotă a fost preşedintele USR Târgu-Jiu, timp de nouă luni.

Acesta a confirmat, pentru MEDIAFAX, că a plecat în UK, însă a spus că are motive personale şi decizia nu are legătură cu implicarea politică”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lider usr,
ŢarĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.