Preşedintele Recep Erdogan spune că TURCIA ar putea organiza un referendum privind reinstituirea pedepsei cu moartea

Postat la 24 februarie 2017 56 afişări

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a spus vineri că ţara sa ar putea organiza un referendum privind reinstituirea pedepsei cu moartea dacă Parlamentul nu reuseşte să aprobe o astfel de măsură, relatează The Associated Press.

Preşedintele Recep Erdogan spune că TURCIA ar putea organiza un referendum privind reinstituirea pedepsei cu moartea

De când a avut loc tentativa de lovitură de stat în iulie 2016, Erdogan le-a spus la mitinguri susţinătorilor săi care cer restabilirea pedepsei cu moartea că va promulga orice lege votată în Parlament în acest sens.

Vineri însă, acesta a mers mai departe, spunând că ar putea fi organizat un referendum dacă Parlamentul nu reuşeşte să restabiliească această pedeapsă.

Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în urmă cu mai mult de un deceniu. Liderii europeni spun că discuţiile privind încercareaTurciei de a se alătura UE vor înceta dacă Ankara restabileşte pedeapsa cu moartea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.