Preşedintele Poloniei va promulga controversata lege privind Holocaustul

Postat la 06 februarie 2018 85 afişări

În pofida criticilor internaţionale, preşedintele polonez Andrzej Duda a anunţat, marţi, că va promulga controversata lege privind Holocaustul, care prevede incriminarea oricărei persoane care acuză Polonia de complicitate la crimele comise de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Preşedintele Poloniei va promulga controversata lege privind Holocaustul

Proiectul de lege, care a fost aprobat de ambele camere ale Parlamentului de la Varşovia, a stârnit critici vehemente din partea Israelului şi Statelor Unite. Autorităţile de la Washington au comentat că actul legislativ ar putea submina "libertatea de exprimare şi discursul academic".

Andrzej Duda a precizat că va cere Curţii Constituţionale să analizeze legea pentru a se asigura că nu subminează libertatea de exprimare.

Preşedintele a explicat că Polonia nu exista ca stat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, astfel că se poate afirma că ţara a participat la Holocaust. Duda a mai adăugat că Polonia are dreptul să se apere de acuzaţii false, iar cum legea îndeplineşte acest scop, o va promulga.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.