Preşedintele Parlamentului ungar pledează pentru autonomia maghiarilor, la inaugurarea unui centru cultural în judeţul Alba

Postat la 07 iulie 2014 29 afişări

Liderii comunităţilor maghiare din ţările vecine Ungariei trebuie să intensifice eforturile pentru autonomie, a declarat Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, prezent duminică la Rimetea (judeţul Alba), unde a inaugurat un centru cultural maghiar finanţat de Duna TV, potrivit MTI.

Preşedintele Parlamentului ungar pledează pentru autonomia maghiarilor, la inaugurarea unui centru cultural în judeţul Alba

 Laszlo Kover a notat că membrii naţiunii maghiare, divizaţi prin Tratatul de la Trianon, au dreptul de a trăi într-o singură entitate, în cadrul Uniunii Europene.

"Există diverse forme de autonomie în Uniunea Europeană care oferă posibilitatea unei autodeterminări", a explicat preşedintele Parlamentului ungar, oferind exemplul suedezilor din Finlanda, al finlandezilor din Suedia, al bascilor şi catalanilor.

Kover a amintit că premierul Viktor Orban a vorbit de mai multe ori despre existenţa "problemei maghiare" la nivel european, explicând că primul-ministru vrea să semnaleze intenţia Guvernului de la Budapesta de a pune un accent mai mare pe acest subiect la nivel internaţional.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-parlamentului-ungar-pledeaza-pentru-autonomia-maghiarilor-la-inaugurarea-unui-centru-cultural-in-judetul-alba-12901879
12901879
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.