Preşedintele Comisiei Europene propune organizarea unui summit la Sibiu, la o zi după BREXIT/ Reacţia preşedintelui Iohannis

Postat la 13 septembrie 2017 176 afişări

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri că doreşte ca liderii Uniunii Europene să se întâlnească în România, la Sibiu, în data de 30 martie 2019, la o zi după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, pentru a discuta viitorul celor 27 de state membre.

Preşedintele Comisiei Europene propune organizarea unui summit la Sibiu, la o zi după BREXIT/ Reacţia preşedintelui Iohannis

Potrivit lui Juncker, summitul UE de la Sibiu trebuie să fie un semn că "UE va merge înainte după ieşirea Marii Britanii, că Brexit nu reprezintă totul şi nu va afecta viitorul Europei".

Reuniunea de la Sibiu ar fi primul summit european în formula UE 27 şi s-ar desfăşura în momentul în care România va deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene.

România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, la 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, preşedinţia Consiliului UE timp de şase luni.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.