Preşedintele Cehiei a învestit pentru a doua oară un Guvern condus de Andrej Babis

Postat la 27 iunie 2018 31 afişări

Preşedintele ceh Milos Zeman a învestit miercuri cel de-al doilea Cabient condus de pe premierul Andrej Babis, nou instalatul guvern de minoritate va avea nevoie de susţinerea Partidului Comunist pentru a îşi exercita mandatul, informează agenţia de ştiri Reuters.

Preşedintele Cehiei a învestit pentru a doua oară un Guvern condus de Andrej Babis

ANO, partidul antiimigraţie şi eurosceptic condus de Babis, a obţinut cele mai multe mandate în urma alegerilor parlamentare care au avut loc în octombrie, însă la începutul anului, Guvernul său a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură.

Pentru a depăşi blocajul, ANO a negociat un acord de coaliţie cu Partidul Social-Democrat (CSSD). Cele mai multe formaţiuni politice au refuzat să intre în alianţă cu Babis, care se confruntă cu acuzaţii de fraudă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.