Preşedintele catalan, Artur Mas, cercetat penal pentru organizarea votului proindependenţă

Autor: Mihai Draghici Postat la 21 noiembrie 2014 41 afişări

Parchetul General din Spania a iniţiat cercetarea penală a preşedintelui Cataloniei, Artur Mas, după ce a organizat pe 9 noiembrie, în pofida unei interdicţii judiciare, un plebiscit simbolic pe tema independenţei provinciei spaniole, relatează AFP.

Artur Mas, vicepreşedintele Cataloniei, Joana Ortega, şi consilierul provincial pentru Educaţie, Irene Rigau, sunt cercetaţi penal pentru nesupunere civică şi abuz de putere.

Ministerul Public a anunţat miercuri lansarea acestei proceduri, după organizarea unui vot consultativ pe 9 noiembrie la care au partucipat 2,3 de milioane de persoane, dintre care 80%, adică 1,8 milioane, s-au pronunţat în favoarea independenţei Cataloniei.

O condamnare pentru nesupunere civică sau abuz poate conduce la interdicţii privind deţinerea de funcţii publice.

Artur Mas, care a revendicat "dreptul de a decide" al poporului catalan pentru a evita interdicţia care era impusă de instanţa constituţională, a exprimat "surprindere" în legătură cu acţiunea judiciară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
CATALONIA,
/actualitate/presedintele-catalan-artur-mas-cercetat-penal-pentru-organizarea-votului-proindependenta-13615554
13615554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.