Presa rusă susţine că sancţiunile occidentale vor consolida regimul lui Vladimir Putin

Autor: Iuliana Enache Postat la 30 iulie 2014 44 afişări

Presa rusă a încercat să minimalizeze, miercuri, amploarea noilor sancţiuni economice împotriva Rusiei, anunţate de UE şi Statele Unite, apreciind că acestea vor consolida regimul preşedintelui Vladimir Putin.

"Sancţiunile fie nu funcţionează, fie vor avea un efect vizibil într-un viitor îndepărtat", apreciază cotidianul economic Vedomosti, care aminteşte că "sancţiunile americane împotriva Cubei, introduse în 1960 (...) nu au slăbit regimul lui Castro".

Iar Coreea de Nord "se serveşte cu succes de presiunea exterioară pentru a ralia populaţia în jurul liderilor săi", continuă Vedomosti.

Aceeaşi idee se regăseşte şi în cotidianul Izvestia, care susţine că "sancţiunile nu vor face decât să reunească şi mai mult poporul rus în jurul autorităţilor, pentru că vor fi interpretate ca o tentativă a Statelor Unite de a obţine o victorie asupra Rusiei".

"Sancţiunile ne vor ajuta să ne întărim, iar Rusia va avea astfel o economie şi mai eficientă şi o societate mai sănătoasă şi mai debarasată de iluzii", subliniază adjunctul ministrului rus de Externe, Grigori Karasin, citat de cotidianul Kommersant.

Kommersant afirmă în plus că "efectul negativ" al "celor mai grave sancţiuni adoptate vreodată împotriva Rusiei" de Bruxelles ar putea fi "atenuat".

"Moscova contează pe susţinerea unor ţări din Uniunea European care ar putea suferi ele însele un prejudiciu considerabil din cauza suspendării cooperării cu Rusia", afirmă cotidianul, citând o sursă diplomatică rusă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UE,
SANCŢIUNI
/actualitate/presa-rusa-sustine-ca-sanctiunile-occidentale-vor-consolida-regimul-lui-vladimir-putin-13004712
13004712
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.