Premiile Oscar 2017: „Moonlight”, cel mai bun film, după ce premiul a fost atribuit greşit de Warren Beatty. Echipa La La Land a urcat pe scenă, apoi a trebuit să înapoieze statuetele - VIDEO

Postat la 27 februarie 2017 405 afişări

Cea de-a 89-a ediţie a galei Premiilor Oscar, a debutat duminică seară la Dolby Theatre din Los Angeles, marcând o serie de premiere, fiind primul an în care actorii de culoare au fost nominalizaţi la toate categoriile de premii acordate pentru actorie. Premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost obţinut de „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins. Filmul „La La Land”, nominalizat la 14 categorii, a primit Oscarul pentru regie, dar şi alte cinci premii, scrie Mediafax.

Premiile Oscar 2017: „Moonlight”, cel mai bun film, după ce premiul a fost atribuit greşit de Warren Beatty. Echipa La La Land a urcat pe scenă, apoi a trebuit să înapoieze statuetele - VIDEO

Moment jenant la Premiile Oscar 2017 după ce Warren Beatty a anunţat greşit iniţial că „La La Land” este cel mai bun film, corectându-se ulterior cu anunţul că pelicula care a obţinut titlul de cel mai bun film este „Moonlight”.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „Lion”, „Manchester by the Sea” şi „La La Land”.

„E un privilegiu pentru noi să prezentăm ultimul premiu al serii. Filmele pe care le onoram ne-au inspirat, ne-au adus bucurie, tristete sau poate chiar ne-au schimbat mentalitatea”, a spus Faye Dunaway. Ea a fost completată deWarren Beatty care a transmis un subt il mesaj politic: „Idealul nostru din politică e acelasi cu cel din artă, să ajungem la miezul adevărului”.

UPDATE 06:54 Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone pentru rolul din „La La Land”

Este vorba de primul Oscar şi cea de-a 2-a nominalizare pentru Emma Stone.

UPDATE 6:47 Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck, „Manchester by the Sea”

Este primul Oscar pentru Affleck şi cea de-a 2-a nominalizare din cariera actorului.

UPDATE 6:40 Premiul Oscar pentru regie: „La La Land”, regizat de Damien Chazelle. Este vorba de cel mai tânăr regizor de la Hollywood care a primit Oscarul pentru regie.

UPDATE 06:32 Cel mai bun scenariu adaptat: „Moonlight”, de Barry Jenkins şi Tarell Alvin McCraney

UPDATE 06:29 Cel mai bun scenariu original: „Manchester by the Sea”. Este vorba de primul Oscar şi cea de-a 4-a nominalizare din carerieră pentru Kenneth Lonergan.

UPDATE 06:17 Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală: „La La Land”

UPDATE 06:12 Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz pentru „La La Land”.

UPDATE 05:58 Premiul Oscar pentru regie de imagine: „La La Land”, Linus  Sandgren.

UPDATE 05:35 Premiul Oscar pentru montaj de film: „Hacksaw Ridge” pentru John Gilbert Acesta a mai fost nominalizat la Oscar pentru „Stăpânul inelelor”.

UPDATE 05:30 Premiul Oscar pentru efecte vizuale: „The Jungle Book”

UPDATE 05:13 Premiul Oscar pentru Decoruri: „La La Land”

UPDATE 05:11 Cel mai bun film de animaţie: „Zootopia”

UPDATE 05:08 Cel mai bun scurtmetraj animat: „Piper”, decernat lui Alan Barillaro Marc Sondheimer

UPDATE 04:54 „The Salesman” de Asghar Farhadi a obţinut premiul pentru cel mai bun film străin.

UPDATE 04:40 Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a revenit actriţei Viola Davis pentru rolul din lungmetrajul „Fences”. Este vorba de primul Oscar pentru Davis, actriţa mai fiind nominalizată la premiile Academiei Americane de Film de trei ori.

UPDATE 04:30 Premiul Oscar pentru mixaj sonor - i-a revenit echipei filmului „Hacksaw Ridge”.

UPDATE 4:26 Sofia Boutella şi Chris Evans au prezentat categoria Premiul pentru montaj sonor. Acesta i-a revenit lui Sylvain Bellemare pentru montajul sonor al filmului „Arrival”.

UPDATE 04:00 Premiul Oscar pentru design de costume a fost decernat lui Coleen Atwood pentru costumele filmului „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, fiind vorba de cel al 4-lea Oscar câştigat de aceasta de-a lungul carierei sale.

UPDATE 3:57 Premiul Oscar pentru cele mai bune costume, coafură şi machiaj a fost decernat echipei filmului „Suicide Squad” (Alessandro Bertolazzi, Georgia Gregorini şi Christopher Nelson)

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.