Premierului Australiei: „Australienii au făcut multe sacrificii... care trebuie protajate”

Autor: Rafael Hekman Postat la 16 ianuarie 2022 34 afişări

Premierului Australiei: „Australienii au făcut multe sacrificii... care trebuie protajate”

La două ore după ce Tribunalul Federal din Melbourne a decis expulzarea lui Novak Djokovic din Australia, a venit şi reacţia Primului Ministru al Australiei, Scott Morrison, şi a Ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, care au dat publicităţii câte o declaraţie.

„Curtea Federală a Australiei a decis în unanimitate să respingă cererea de control judiciar a dlui Novak Djokovic, care a încercat să conteste decizia ministrului imigraţiei de a-i anula viza.

Această decizie de anulare a fost luată din motive de sănătate, de siguranţă şi de ordine publică, pe baza faptului că era în interesul public să facă acest lucru. Salut decizia de a ne menţine frontierele puternice şi de a păstra siguranţa australienilor.”, a scris Morrison în deschiderea declaraţiei sale.

„După cum am spus vineri, australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii şi se aşteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat.

În timpul pandemiei, împreună am obţinut una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, cele mai puternice economii şi cele mai ridicate rate de vaccinare din lume. Graniţele puternice sunt fundamentale pentru modul de viaţă australian, la fel ca şi statul de drept.”, a mai spus premierul.

Acesta a reiterat că guvernul australian „a înţeles întotdeauna acest lucru şi a fost pregătit să ia deciziile şi acţiunile necesare pentru a proteja integritatea frontierelor.”

„Mulţumesc Curţii pentru atenţia promptă acordată acestor probleme şi pentru răbdarea tuturor celor implicaţi în timp ce am lucrat pentru a rezolva această problemă. Acum este timpul să ne ocupăm de Australian Open şi să ne bucurăm din nou de tenis în timpul verii.”

O altă reacţie promptă a avut şi ministrul imigraţiei, Alex Hawke, care a comentat într-o declaraţie de presă decizia în cazul Djokovic.

„Salut decizia unanimă de astăzi a Curţii Federale a Australiei, care a confirmat decizia mea de a-mi exercita puterea, în temeiul Legii privind migraţia, de a anula viza domnului Novak Djokovic în interes public.”, a scris Hawke.

„Politicile solide de protecţie a frontierelor din Australia ne-au menţinut în siguranţă în timpul pandemiei, ceea ce a dus la una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, la cea mai puternică redresare economică şi la cele mai ridicate rate de vaccinare din lume. Politicile puternice de protecţie a frontierelor sunt, de asemenea, fundamentale pentru a proteja coeziunea socială a Australiei, care continuă să se consolideze în ciuda pandemiei.”, a mai declarat cel care a luat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic.

La fel ca Premierul Morrison şi ministrul Hawke a folosit acelaşi argument al protejării sacrificiilor australienilor:

„Australienii au făcut mari sacrificii pentru a ajunge în acest punct, iar guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze această poziţie, aşa cum aşteaptă poporul australian.

Până în prezent, în Australia au fost administrate aproximativ 43 de milioane de doze de vaccinare şi peste 91,6% dintre australienii cu vârsta de 16 ani şi peste sunt complet vaccinaţi.

În consecinţă, Australia a putut începe o redeschidere pas cu pas şi în siguranţă a frontierei sale internaţionale, ca urmare a acestui program de vaccinare de succes.”

Australian Open începe luni dimineaţa, cu primele meciuri de pe tablorile principale, la masculin şi feminin.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.