Premierul Tudose, despre trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat: Salariile nu vor scădea. Rămân cel puţin la fel sau vor creşte

Postat la 20 octombrie 2017 237 afişări

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, la Deva, că salariile nu vor scădea după ce contribuţiile vor fi trecute de la angajator la angajat, ci că „rămân cel puţin la fel sau vor creşte”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Tudose, despre trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat: Salariile nu vor scădea. Rămân cel puţin la fel sau vor creşte

Mihai Tudose a fost întrebat de jurnalişti, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Deva, ce crede că se va întâmpla cu salariile după ce contribuţiile vor fi trecute de la angajator la angajat.

„Nu scad salariile sub nicio formă. Este un mecanism prin care salariile rămân cel puţin la fel, ele vor creşte. A fost discuţia dacă această măsură aplicată la sistemul de stat este clar că generează creşteri, pentru că statul va transfera salariul brut de azi pe suma care permitea înainte cheltuielile cu angajatul şi dacă privatul va face acelaşi lucru. Am avut discuţii cu patronatele, iar rezultatul discuţiilor a fost că este o oportunitate pe care o oferă statul ca în aceeaşi anvelopă de cheltuieli să plătească mai bine oamenii”, a explicat premierul României.

Mihai Tudose a mai precizat că, în acest moment, este o competiţie „agerbă” în România pe piaţa forţei de muncă, iar pentru angajatori a devenit o prioritate să-şi păstreze salariaţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.