Premierul olandez Mark Rutte, la Sibiu, avertisment pentru România: Va intra în spaţiul Schengen după ce se va conforma statului de drept

Postat la 09 mai 2019 35 afişări

Premierul olandez Mark Rutte, aflat la Sibiu pentru a participa la summitul informal al liderilor UE, a declarat joi că România va putea intra în spaţiul Schengen după ce va începe să respecte valorile democraţiei şi ale statului de drept.

Premierul olandez Mark Rutte, la Sibiu, avertisment pentru România: Va intra în spaţiul Schengen după ce se va conforma statului de drept

Întrebat când consideră că România va fi pregătită pentru a fi admisă în spaţiul Schengen, Rutte a declarat că acest lucru se va întâmpla când va începe să se conformeze "tuturor regulilor statului de drept şi ale democraţiei".

"România va fi admisă când vă veţi conforma tuturor regulilor statului de drept şi ale democraţiei. Deocamdată, nu mergeţi în direcţia corectă", a afirmat oficialul olandez.

Principalul subiect al discuţiilor al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea şi la priorităţile acţiunii la nivel european pentru următorii ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.