Premierul Grindeanu ia în calcul varianta unui tehnocrat la conducerea Ministerului Justiţiei

Postat la 07 februarie 2017 107 afişări

Schimbări în guvern după intervenţia de astăzi a lui Iohannis

Premierul Grindeanu ia în calcul varianta unui tehnocrat la conducerea Ministerului Justiţiei

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi că nu este exclusă varianta unui ministru al Justiţiei tehnocrat, decizia urmând să fie luată în perioada următoare.

Premierul a vorbit şi despre cum pot fi făcute modificările Codurilor Penale.

"Eu am cerut Ministerului Justiţiei să stopeze orice fel de proiecte care să nu aibă un parcurs cât mai larg. Că aceste lucruri se întâmplă în Parlament, că iniţiator e Ministerul Justiţiei sau altcineva, îmi doresc ca toate deciziile Curţii Constituţionale şi mă refer strict la deciziile Curţii Constituţionale, să fie transpuse cât mai rapid în legislaţia din ţara noastră. Acesta este, până la urmă, şi cadrul legal de 45 de zile să faci lucrul acesta, că aceste dezbateri vor fi demarate de către Ministerul Justiţiei sau Parlament sau oricine altcineva", a detaliat premierul.

"Orice iniţiativă de a trimite rapid, fără a respecta dialogul cu opoziţia, cu partidele din opoziţie, cu instituţiile cu atribuţiuni în acest domeniu, cu societatea civilă, orice iniţiativă de acest fel a Ministerului Justiţiei este neconformă cu ceea ce sasm cerut în şedinţa de guvern. De aceea s-au stopat toate aceste lucruri", a adăugat şeful guvernului.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
minister,
mj,
premier,
varianta,
conducere,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.