PREMIERĂ în armata americană: Două femei devin membre Rangers, unul dintre cele mai dure şi elitiste corpuri ale US Army - VIDEO

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 21 august 2015 460 afişări

Una dintre primele două femei care au reuşit să treacă de formare şi să devină membre ale US Army Rangers, unul dintre cele mai dure şi elitiste corpuri ale armatei americane, speră ca această experienţă să ajute la dovedirea capacităţilor de luptă ale femeilor, relatează AFP în pagina electronică.

Alături de locotenentul Shaye Haver, în vârstă de 25 de ani, şi de colegi din aceeaşi promoţie, căpitanul Kristen Griest, în vârstă de 26 de ani, a invocat faptul că şefii militari americani reflectează la o deschidere totală sau aproape totală a posturilor luptă pentru femei.

"Sper că vom fi capabile să ajutăm în această decizie, arătând ce se poate aştepta de la femei militar", a declarat ea într-o conferinţă de presă, joi, la Fort Benning (Georgia, sud-est), sediul Ranger School.

Ea a subliniat că femeile "sunt capabile să gestioneze lucrurile fizic şi mental la acelaşi nivel cu bărbaţii şi că pot înfrunta aceleaşi probe ca şi bărbaţii în antrenament".

Căpitanul Griest a spus că nu s-a gândit niciodată să abandoneze, nici măcar în cele mai dificile momente ale acestei formări care, în cazul ei a durat aproximativ patru luni.

Locotenentul Shaye Haver a spus, în schimb, că ar fi "absurd" să pretindă că nu s-a gândit să abandoneze. "Există întotdeauna un moment în care eşti afectat", dar "văzându-mi colegii (bărbaţi) suferind la fel de mult ca mine m-a ajutat să continui", a declarat ea.

O serie de camarazi bărbaţi Rangers s-au declarat sceptici, la început, în privinţa capacităţii celor două femei de a merge până la capăt, după care şi-au schimbat impresia pe teren.

Locotenentul Michael Janowski a fost convins în faza de antrenament din munţii Georgiei, a povestit el.

"Mă simţeam rău. Am întrebat dacă poate cineva să ia puţin din efectele mele. Shaye m-a ajutat. N-am mai fost sceptic din acel moment", a spus el.

Shaye Haver şi Kristen Griest urmau să devină vineri primele femei care primesc insigna de Ranger, alături de alţi 94 de militari bărbaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
FEMEI,
TRUPE
/actualitate/premiera-in-armata-americana-doua-femei-devin-membre-rangers-unul-dintre-cele-mai-dure-si-elitiste-corpuri-ale-us-army-video-14683931
14683931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.