Prelungirea stării de alertă: Până când vom mai purta mască?

Postat la 15 iulie 2020 809 afişări

Prelungirea stării de alertă: Până când vom mai purta mască?

Guvernul decide azi prelungirea stării de alertă, cu alte 30 de zile. Vom fi în stare de alertă până cel puţin la jumătatea lunii august. Măsura vine la pachet cu obligaţia de a continua să purtăm mască.

Guvernul se reuneşte în această după-amiază, în şedinţă extraordinară, pentru a decide prelungirea stării de alertă, cu încă 30 de zile. Actuala stare de alertă urmează să expire joi noapte, la ora 00:00, astfel că noua prelungire se va aplica de vineri, 17 iulie.

Prelungirea stării de alertă vine, la pachet, cu obligaţia de a purta mască în continuare în spaţiile publice închise, la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun. Concret, vom continua să fim în stare de alertă şi să purtăm mască de protecţie până pe 15 august, cel puţin. Legea 55/2020 stabileşte că portul măştii e obligatoriu pe toată perioada stării de alertă. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, ne-a anunţat că vom avea stare de alertă "atât cât va fi nevoie să fim în siguranţă".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alerta,
stare,
prelungire,
august

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.