Prefectura Bucureşti, poziţie legată de scandalul bugetului Sectorului 1

Autor: Andreea Tobias Postat la 27 aprilie 2023 54 afişări

Sectorul 1 are buget legal aprobat, informează Prefectura Bucureşti, care prezintă documentele care i-au fost transmise de către Primăria Sectorului 1, precum şi răspunsul dat.

Prefectura Bucureşti, poziţie legată de scandalul bugetului Sectorului 1

Bugetul local al Sectorului 1 a fost adoptat în data de 28 martie 2023, proiectul fiind iniţiat de Primarul Sectorului 1 şi modificat prin amendamente de consilierii locali.

În 7 aprilie a fost comunicată Prefecturii o adresă de înaintare a unui document intitulat “Hotărârea Consiliului Local nr.32 privind bugetul”. În urma analizei, s-a dovedit că acest document nu întruneşte condiţiile unei Hotărâri de Consiliu Local, deoarece nu cuprinde întreaga voinţă a Consiliului Local, nu a fost redactat de către persoana care are competenţe legale în acest sens, respectiv Secretarul General şi nu a fost comunicat de către aceasta, susţine sursa citată.

Astfel, Prefectura a cerut secretarului general al Sectorului 1, în mod expres, îndeplinirea obligaţiilor legale, respectiv redactarea Hotărârii, cu respectarea voinţei Consiliului Local şi comunicarea ei conform prevederilor legale.

Pe 24 aprilie, secretarul general al Sectorului 1 a redactat şi comunicat Hotărârea Consiliului Local nr. 32, care cuprinde toate amendamentele adoptate de către Consiliul Local, aşadar exprimă voinţa juridică a acestuia.

Hotărârea Consiliului Local nr. 32 a fost semnată de către doi consilieri locali şi a fost transmis refuzul de contrasemnare al Secretarului General, motivat de diverse încălcări ale textelor legale, în adoptarea amendamentelor.

În urma analizei Hotărârii Consiliului Local nr. 32, cum a fost comunicată în 24 aprilie, Prefectura a solicitat Primarului Sectorului 1 alinierea la normele legale a amendamentelor care nu îndeplinesc condiţiile de legalitate. În caz contrar, în conformitate cu prevederile Codului Administrativ, Instituţia Prefectului are obligaţia de a ataca Hotărârea Consiliului Local nr. 32, cu privire la aceste amendamente, la instanţa de contencios administrativ.

„În concluzie, începând cu data de 27.04.2023, dată la care Hotărârea Consiliului Local nr. 32 a fost publicată pe site-ul Primăriei, Sectorul 1 are buget legal aprobat”, informează Prefectura Bucureşti.

Sebastian Burduja (PNL) anunţa că, alături de PSD, va depune o plângere penală pe numele primarului Clotilde Armand pentru falsificarea deciziei Consiliului Local privind bugetul pe anul 2023.

În replică, Clotilde Armand a anunţat că a convocat o nouă şedinţă pentru votarea bugetului, aşa cum a cerut prefectul Capitalei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
sector 1,
scandal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.