Prefectul Capitalei, informaţii despre slujbele de Înviere

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 aprilie 2021 26 afişări

Slujbele de Înviere se pot oficia şi în interiorul bisericilor, dar cu respectarea anumitor reguli, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica: „lucrurile sunt în general sub control”.

Prefectul Capitalei, informaţii despre slujbele de Înviere

În noaptea de Înviere credincioşii pot circula între orele 22.00 şi 5.00.

„Am discutat deja cu clerul modalitatea în care se organizează slujbele în biserici. Lucrurile sunt, în general, sub control”, spune Stoica.

La slujba de Înviere trebuie respectată distanţarea, trebuie purtată masca, iar clerul va veni în întâmpinarea credincioşilor şi vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite de Paşti.

De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor.

Întrebat dacă slujbele se pot desfăşura şi în interior, prefectul răspunde: „se va permite şi în pătrunderea în interior, dar cu respectarea distanţei şi într-un număr limitat, în aşa fel încât să nu se producă aglomerare. Dacă va fi vreme frumoasă, cu siguranţă vor fi afară slujbele”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prefect,
înviere,
slujbe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.