Predoiu: La performanţă instituţională, Executivul este sub cel al Albaniei şi Etiopiei

Autor: Departamentul Politic Postat la 04 octombrie 2015 49 afişări

România ocupă un loc inferior Albaniei, Etiopiei şi Vietanamului în privinţa performanţei instituţiilor guvernamentale, a declarat duminică prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, citând un raport recent al Formului Economic Mondial.

"În ceea ce priveşte criteriul instituţional, pilonul instituţional, adică acel criteriu care evaluează performanţa instituţiilor guvernamentale, performanţa Guvernului, România ocupă locul 86, după Albania, care ocupă locul 84, după Etiopia care ocupă locul 83, după Vietnam care ocupă locul 85", a spus Predoiu. care a afirmat că raportul este alcătuit "de economişti de elită".

Predoiu a mai remarcat faptul că în raport, în care sunt evaluate 140 de state în funcţie de 12 criterii, România este pe locul 111 "în materie de favoritism în deciziile oficialilor guvernamentali", pe locul 114 "în materie de risipă a banului public, după Mauritania, după Trinidad şi Tobago, după Peru" şi pe locul 97 "în ceea ce priveşte etica şi corupţia instituţiilor guvernamentale".

"Asta este faţa adevărată care se vede în lume a guvernului Ponta, despre care însuşi Ponta şi dl Dragnea ne spun în fiecare zi că e bun. Este foarte bun! Este foarte bun la corupţie, guvernul Ponta", a comentat Predoiu.

Liderul liberal a susţinut că "vorbele" lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea "nu fac două parale dincolo de marginea Alexandriei, nici măcar la graniţa de Vest nu mai ajung" şi că actualul Executiv este "scamator", încercând să acopere realitatea prin "propagandă".

" În particular, socialiştii români mai suferă de o formă de utopie: ei cred că pot mistifica realitatea la infinit, indiferent cât de prost guvernează. Nu mai e aşa. Lumea este transparentă, societatea este deschisă şi se vede, domnilor Ponta şi Dragnea, goliciunea intelectuală, goliciunea de expertiză, goliciunea de eficienţă a Guvernului PSD pe care îl conduceţi!", a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
GUVERN,
/actualitate/predoiu-la-performanta-institutionala-executivul-este-sub-cel-al-albaniei-si-etiopiei-14793072
14793072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.