Povestea românului de 29 de ani care a dezvoltat în Germania ceea ce ar putea să fie „al treilea ecran important din vieţile oamenilor după televizor şi telefon”

Autor: Ioana Matei Postat la 09 august 2020 18929 afişări

Călin Popescu a transformat, după cum spune chiar el, o idee în produsul vandabil - Oglinda VAHA.  Vaha este o firmă germană fondată în iunie 2019, care a lansat oglinda de exerciţii fizice – aceasta ţine practic locul antreprenorului personal, dar şi dispozitivelor de care utilizatorii ar avea nevoie de obicei într-o sală de sport. Mare parte a echipei are ADN românesc, dar a cofondat firma împreună cu partenera sa de afaceri Valerise Bures, actualul CEO.

La VAHA, majoritatea echipei software este în Cluj-Napoca ( 20 de oameni). Sediul central şi restul de oameni tech şi product sunt în Berlin, iar echipa hardware este în Shenzhen, China. Recent au început să lucreze cu parteneri locali din România şi în zona de hardware. „Cu siguranţă luăm în calcul calcul expansiunea pe piaţa din România, unde vedem un comportament de consum interesant şi credem că produsul nostru se pliază bine pe piaţa produselor premium. În acest moment încercăm să ne stabilizăm poziţia pe piaţa din Germania, urmând o serie de pieţe mai mari”, spune Călin Popescu.

„Noi vrem ca oglinda VAHA  să devină al treilea ecran important din vieţile oamenilor după televizor şi telefon, şi să reprezinte un punct central de interacţiune şi inters în casele oamenilor pentru comunicare, sănătate şi entertainment”, descrie el acest produs.

Până în prezent, Vaha a obţinut finanţări de peste 20 mil. euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dezvoltare,
fitness,
germania,
inteligenta,
poveste

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.