Povestea omului de afaceri care este mai bogat decât ţara unde s-a născut

Autor: Oana Netbai Postat la 06 ianuarie 2014 5111 afişări

Nathan Kirsh, un afacerist din Africa de Sud cu o avere de 3,1 miliarde de dolari, a debutat în lista miliardarilor publicată de Forbes.

Povestea omului de afaceri care este mai bogat decât ţara unde s-a născut

În 2013, Nathan Kirsh a fost mai bogat decât Swaziland, ţara sud-africană în care s-a născut. El deţine un imperiu de proprietăţi în Marea Britanie, Australia şi Swaziland şi a intrat în mediul de business în anul 1958 când a decis să învestească în agricultură.

S-a extins în Africa de Sud şi a transformat simpla distribuire a produselor alimentare într-un lanţ de supermarket-uri. Când afacerea a devenit prosperă, Kirsh a decis să vândă 49 % din activele companiei către Sanlam, o organizaţie de asigurări din Africa de Sud. Ulterior, în parteneriat cu Sanlam, Kirh a construit nişte mall-uri care s-au dovedit neprofitabile şi afaceristul a dat faliment.

Prin intermediul Jetro Holdings, compania care deţine magazinele Jetro Cash and Carry şi restaurantele Depots din New York, a reuşit să-şi recupereze averea şi să devină o piesă importantă în lumea de business. Astăzi, cea mai mare parte a averii sale provine de la Jetro Holdings, unde deţine 63 la sută din acţiuni.

Pe lângă afaceri, Nathan Kirsh mai face şi acte de caritate. El a oferit sume importante de bani către 10.000 de persoane din Swaziland pentru a-şi începe afaceri şi pentru a dezvolta zona. De asemenea, el promovează şi finanţează licee din ţara natală.

În acest moment, Nathan Kirsh are o avere de 3.1 miliarde de dolari, iar afacerile familiei sunt din ce în ce mai prospere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
africa de sud,
avere,
debut,
forbes,
lista,
miliardari,
miliarde
/actualitate/povestea-omului-de-afaceri-care-este-mai-bogat-decat-tara-unde-s-a-nascut-11857581
11857581
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.