Povestea neştiută din cariera legendară a lui Crsitian Ţopescu

Postat la 15 mai 2018 333 afişări

Cristian Ţopescu, omul care a marcat jurnalismul sportiv românesc prin comentariile sale, a decedat, marţi, la vârsta de 81 de ani. De-a lungul unei cariere fabuloase, în care a fost vocea care le-a adus românilor în case cele mai frumoase performanţe ale sportului românesc, fostul mare comentator a avut şi un moment în care o gafă făcută în direct era să-l coste.

Povestea neştiută din cariera legendară a lui Crsitian Ţopescu

Dincolo de momentele extraordinare pe care le-a trăit la microfonul Televiziunii Române la performanţele fabuloase ale Nadiei sau Generaţiei de Aur, Cristian Ţopescu a avut, în urmă cu aproape cinci decenii, mari emoţii din cauza unei gafe pe care a făcut-o în timpul finalei Campionatului Mondial de handbal din 1970, câştigată de România în faţa Republicii Federale Germane.

Întrebat de jurnalişti care este cea mai mare eroare pe care a făcut-o în timpul unui comentariu în direct, Cristian Ţopescu şi-a adus aminte de marile probleme pe care le putea avea în 1970, dacă naţionala de handbal nu-l salva, la limită, în prelungirile finalei Campionatului Mondial: "Cea mai mare gafă a fost cea de la finala Campionatului Masculin de Handbal din 1970, meciul Romania - Republica Democrată Germană, care a avut prelungiri. În regulament erau două reprize de prelungiri de câte cinci minute, amănunt pe care l-am uitat în focul comentariului şi după prima repriză de cinci minute am spus "Suntem campioni mondiali!". Echipa noastră avea un gol avantaj.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.