Povestea incredibilă a tinerei din India care a ajuns prima femeie director financiar al gigantului General Motors la doar 39 de ani

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 iunie 2018 154 afişări

General Motors a anunţat că Dhivya Suryadevara, vicepreşedinte al segmentului corporate, îl va înlocui pe Chuck Stevens în poziţia de CFO al companiei, potrivit CNBC.

Publicaţia americană scrie că Suryadevara are 39 de ani, iar predecesorul ei, Stevens, a lucrat în cadrul GM chiar mai mult de atât.

Suryadevara a urcat repede pe scara corporaţiei GM în ultimii 14 ani, iar numirea ei în poziţia de director financiar este o decizie semnificativă.

Ea este prima femeie în poziţia de director financiar din istoria de 110 a companiei. Astfel, gigantul din industria auto ajunge a doua companie din topul Fortune 500 care a numit femei atât în poziţia de CEO cât şi în cea de CFO.

Cealaltă companie din topul Fortune 500 care a luat această alegere este Hershey, condusă de CEO Michele Buck şi CFO Patricia Little.

CEO-ul GM, Mary Barra, care a făcut eforturi semnificative pentru a creşte numărul femeilor din poziţiile de top în companie, susţine că Suryadevara este pregătită.

„Experienţa pe care o are Dhivya din celelalte poziţii pe care le-a deţinut o recomandă pentru a construi rezultate puternice de business”, spune Barra.

Deşi suryadevara nu şi-a imaginat niciodată că va intra în industria auto, a declarat pentru publicaţia Real Simple că mereu i-a plăcut orice este „provocator şi complicat”.

Suryadevara a plecat din Chennai, India după ce a obţinut diplomă de licenţă şi de master în comerţ în cadrul Universităţii din Madras.

Când avea 22 de ani, Suryadevara a călătorit pentru prima dată în Statele Unite, la Harvard Business School, unde a obţinut o bursă de tip MBA.

Eforturile au dat rezultate când a aterizat într-un internship în anul 2002 în cadrul Băncii Mondiale, înainte de a se alătura gigantului elveţian UBS în poziţia de bancher de investiţii. Când a venit momentul să treacă mai departe, a fost atrasă de GM.

„Mi-am dat seama imediat că nu lipseau lucrurile interesante de făcut acolo”, spune ea. „Am văzut că sunt limitată doar de efortul şi timpul pe care vreau să le dedic, ceea ce m-a determinat să lucrez mai mult”.

A ajuns CEO şi ofiţer şef de investiţii în cadrul GM Asset Management în 2013. În timp ce conducea 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
general motors,
director

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.