Povestea imprisionantă a bunicuţei de 91 de ani care şi-a trasnformat satul într-o operă de artă

Postat la 22 august 2018 318 afişări

O femeie în vârstă de 91 de ani, din satul Louka, Cehia, îşi petrece timpul pictând casele vecinilor cu motive tradiţionale.

Agnes Kasparkova a învăţat această formă de artă de la o altă femeie pe nume Manakova, iar când aceasta a decedat, ea a decis să-i continue munca, potrivit metro.co.uk.

Agnes a lucrat în agricultură, dar s-a retras în urmă cu 31 de ani. Acum, femeia creează picturi florale inspirate de arta moraviana, originară din sudul Cehiei.

Nu îşi plănuieşte design-ul, preferând să picteze din imaginaţie. Arta făcută de bătrână se remarcă prin vopseaua albastră ultramarină, care arată incredibil în contrast cu pereţii albi ai caselor. Alege de fiecare dată o vopsea de bună calitate, garatând astfel că lucrarea va ţine peste ani.

Oamenii spun că femeia reuşeşte să aducă în satul său un gram de individualitate, căldură şi dragoste. Agnes nu primeşte bani pentru munca ei şi nici măcar nu se consideră artistă, deşi petrece multe ore pe zi muncind la operele sale apreciate de toată lumea.

Întrebată de ce a ales să picteze, Agnes răspunde simplu şi cuceritor: „Fac doar ceea ce îmi place. Încerc să decorez puţin lumea“.

Bătrânica a devenit un mic star pe internet, imaginile cu picturile ei fiind vizualiate şi apreciate de oameni din întreaga lume, scrie libertatea.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.