Povestea geniului nebun care îşi concedia angajaţii fără milă şi nu îşi făcea nici măcar duş dar a creat un produs folosit pe toată planeta

Postat la 16 februarie 2021 17234 afişări

Povestea geniului nebun care îşi concedia angajaţii fără milă şi nu îşi făcea nici măcar duş dar a creat un produs folosit pe toată planeta

Steven Paul Jobs, fondatorul şi fostul CEO al Apple, a murit în 2011. În 2014, Jobs a fost numit unul dintre cei mai influenţi lideri ai ultimilor 25 de ani de către CNBC. El a schimbat viitorul laptopurilor şi a început revoluţia smartphone-urilor şi a muzicii. Anul trecut, compania pe care a fondat-o a înregistrat venituri de 265 de miliarde de dolari. Care a fost însă adevărata personalitate a lui Jobs?

Steve Jobs a fost un geniu, dar unul excentric sau, cum spun unii, de-a dreptul nebun. Acesta obişnuia să-şi înmoaie picioarele în toalete pentru a-şi scădea nivelul de stres. La un moment dat, el a încetat să mai facă duş deoarece credea că dieta fără carne îi va opri secreţiile urât mirositoare ale corpului.

Era un om exigent şi temperamental, un adevărat perfecţionist. Îşi dădea angajaţii afară pe loc chiar şi pentru cele mai mici erori. Unul dintre foştii săi angajaţi, Michael Dhuey, a declarat într-un interviu: „El era foarte clar în privinţa a ceea ce nu-i plăcea şi nu exista cale de mijloc. Dacă era într-o întâlnire care îl plictisea, spunea direct că nu vrea să mai stea, şi pleca. Nu pierdea timpul.”

Steve Jobs a mâncat atât de mulţi morcovi încât, la un moment dat, pielea sa a devenit uşor portocalie, scriu cei de la valuer.ai.

Reputaţia mai puţin cunoscută a lui Steve Jobs a început să prindă contur încă din anii '80, în primii ani ai Apple. Jeff Raskin pusese bazele Macintosh şi coordona acest proiect când i-a scris lui Mike Scott, preşedintele Apple, pentru a se plânge cu privire la Jobs, un "copil teribil" care părea să fie din ce în ce mai interesat de munca lui. L-a descris atunci drept cineva care acţionează fără să gândească, ia decizii de multe ori absurde fără să se consulte cu nimeni, nu se ţine de promisiuni, nu respectă obligaţii, nu vine de multe ori la întâlniri sau şedinţe şi este adesea iresponsabil. Şi pare să fi avut dreptate.

Cititi aici continuarea articolului

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
angajati,
concedieri,
apple

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.