Povestea dramatică a americanului care a fost ucis in atacul terorist din Kenya după ce a scăpat cu viaţă în atentatele din 11 septembrie

Autor: Andra Stroe Postat la 18 ianuarie 2019 281 afişări

Un om de afaceri american care a supravieţuit atentatelor din 11 septembrie a fost ucis în atacul islamist din hotelul din Nairobi, unde se afla marţi, cu ocazia celei de-a 41-a aniversări.

Povestea dramatică a americanului care a fost ucis in atacul terorist din Kenya după ce a scăpat cu viaţă în atentatele din 11 septembrie

Jason Spindler a fost ucis alături de 13 persoane când cinci atacatori au pătruns în hotelul de lux Dusit cu grenade, arme şi o bombă, în timp îşi lua prânzul în cafeneaua hotelului.

El avea funcţia de CEO al companiei I-DEV International cu sediul în capitala Kenyei. Spindler a crescut în Texas şi lucra ca analist pentru o firmă de investiţii înainte să părăsească Wall Streetul după atentatele din 11 septembrie. A reuşit să scape din atentat în ciuda faptului că se afla într-o clădire care s-a prăbuşit, moment în care s-a hotărât să se înroleze în Peace Corps (Corpul Păcii), iar mai târziu, s-a dedicat unei cariere în dezvoltare tehnologică şi finanţe.

Atacatorii, dintre care unul purta o centură plină cu grenade, au fost înregistraţi de o camera de luat vederi a unui complex hotelier, după ce detonaseră o bombă amplasată într-o maşină în apropierea unei bănci.

Unul dintre atacatori s-a sinucis apoi, aruncându-se în aer în holul în care se afla Splindler înainte ca ceilalţi trei să înceapă să arunce cu grenade şi să âmpuşte persoanele din încăpere. Două ore mai târziu, a urmat un nou atac ca urmare a faptului că salvatorii au încercat să evacueze în jur de 50 de persoane.

În urma atacului au decedat în jur de 15 persoane. Atentatul a fost revendicate de către gruparea fundalistă somaleză Al-Shabaab, aflată în legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida, potrivit postului CNBC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
11 septembrie,
atac,
kenya

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.