Povestea craiovencei de la Oxford care, alături de alţi specialişti, ar putea revoluţiona medicina

Postat la 10 iunie 2015 24461 afişări

Povestea craiovencei de la Oxford care, alături de alţi specialişti, ar putea revoluţiona medicina

Monica Enescu este o tânără din Craiova, ce se ocupă în prezent cu finalizarea doctoratului în Imagistică Medicală la Universitatea Oxford. Ea şi-a propus să găsească o soluţie pentru a ajuta bolnavii de cancer, iar pentru a face acest lucru, lucrează în cadrul unui proiect ce are drept centru de interes studiile clinice ale noilor tratamente pentru cancer, care sunt supervizate cu ajutorul imagisticii, potrivit informaţiilor publicate de site-ul Ligii Studenţilor Români în Străinătate. Enescu face parte dintr-o echipă multidisciplinară, în care ocupă rolul inginerului. În cadrul proiectului, rolul ei este de a modela matematic tumorile şi de a propune soluţii software în scopul analizei optime a imaginilor.

Monica Enescu s-a născut la Craiova, iar în 2004 a început cursurile Colegiului Naţional Fraţi Buzeşti cu specializarea Matematică-Informatică Bilingv Engleză. Şi-a dorit mereu să îi ajute pe oameni, şi-a dorit provocări şi a început să îşi caute vocaţia la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, Politehnica din Bucureşti. A urmat şi Facultatea de Sociologie la Universitatea din Bucureşti.

În noiembrie 2009, s-a angajat la centrul de imagistică medicală al KU Leuven, Belgia unde a lucrat la o cercetare fundamentală pentru prelucrarea imaginilor medicale.

Este pasionată şi de educaţie şi predă în cadrul cursurilor de Imagistică medicală, Metode numerice, şi C++ ale Universităţii Oxford şi a îndrumat proiecte ale studenţilor din ani mai mici.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/povestea-craiovencei-de-la-oxford-care-alaturi-de-alti-specialisti-ar-putea-revolutiona-medicina-14436150
14436150
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.