Povestea călugărului miliardar: Cum facut o avere de miliarde de dolari si de ce vrea sa o doneze pe toata

Postat la 10 mai 2018 174 afişări

Povestea călugărului miliardar: Cum facut o avere de miliarde de dolari si de ce vrea sa o doneze pe toata

Manoj Bhargava este un om de afaceri indian care a fondat compania Innovations Ventures LLC, cunoscută mai ales pentru băutura energizantă 5-hour Energy. În 2012, compania genera vânzări de peste 1 miliard de dolari. În 2015, Manoj Bhargava a surprins pe toată lumea prin promisiunea de a dona 99% din averea sa celor nevoiaşi.

Manoj Bhargava s-a născut în Lucknow, India în 1953 şi s-a mutat alături de familie, la vârsta de 14 ani, în Statele Unite. El a obţinut o bursă la o prestigioasă universitate, numită The Hill School, şi şi-a continuat studiile la Princeton până în anul 1972. "Am decis în '72 să renunţ, după doar un an, pentru că învăţasem tot ce era de învăţat. Nu mai era nimic nou pentru mine", a declarat Bhargava.

După colegiu, Bhargava s-a întors în India şi a petrecut următorii 12 ani călătorind la diverse mănăstiri - este perioada care i-a adus şi renumele de "călugăr miliardar".

Manoj Bhargava a creat Innovations Ventures în 2003 şi a lansat produsul 5-hour Energy în acelaşi an; în mai puţin de un deceniu, veniturile sale ajungeau la 1 miliard de dolari.

În 2013, Forbes scria că averea lui Bhargava se ridică la 1,5 miliarde de dolari, dar indianul a contestat această informaţie, spunând că averea e mai aproape de valoarea de 4 miliarde.

Manoj Bhargava a devenit membru al mişcării Giving Pledge, prin care a promis că va dona 99% din averea sa unor cauze filantropice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.