Ponta va cere FMI păsuirea până in iunie pentru vânzarea Oltchim. În schimb, cresc redevenţele la petrol

Autor: Anca SIMINA Postat la 16 ianuarie 2013 30 afişări

Marea problemă a guvernului în discuţiile cu FMI este restanţa legată de privatizarea pachetelor de acţiuni deţinute de stat în companii ca Oltchim, CFR Marfă, Petrom asumată în acordul precedent să se definitiveze până la 31 martie.

Marea problemă a guvernului în discuţiile cu FMI este restanţa legată de privatizarea pachetelor de acţiuni deţinute de stat în companii ca Oltchim, CFR Marfă, Petrom asumată în acordul precedent să se definitiveze până la 31 martie. "Punctul cel mai dificil este partea de reforme structurale, ce facem cu companiile Oltichimul, CFR Marfă, când le listăm la bursă. Sper să obţin să ne extindem până în iunie, să nu avem securea la cap la 31 martie, când expriră acordul. FMI ne-a spus foarte clar: "Nu mai acceptaţi pierderi!" ", a spus premierul Victor Ponta, la Realitatea TV. În context, Ponta a susţinut că "Hidroelectrica anul ăsta va avea 100 de milioane profit", iar pentru Oltchim, calendarul de privatizare va fi stabilit cu FMI, după ce mâine, ministrul Econonomiei, Varujan Vosganian, va prezenta o notă în acest sens în şedinţja de guvern.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
victor ponta,
oltchim,
acord,
companii,
privatizare
/actualitate/ponta-va-cere-fmi-pasuirea-pana-in-iunie-pentru-vanzarea-oltchim-in-schimb-cresc-redeventele-la-petrol-10476309
10476309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.