Ponta: Sunt total împotriva scoaterii Religiei din şcoli. Religia e parte a identităţii naţionale

Autor: Liviu Dadacus Postat la 19 septembrie 2014 45 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că este total împotriva scoaterii studiului opţional al Religiei din şcoli, el susţinând că acesta ajută la dezvoltarea valorilor etice ale copiilor şi că, pe de altă parte, religia reprezintă şi parte a identităţii naţionale.

Întrebat, la Adevărul Live, dacă e de acord ca Religia să devină materie obligatorie în şcoli, în condiţiile în care acum este opţională, Ponta a răspuns: ”Nu, obligatorie nu. Nu cred în general în foarte multe lucruri obligatorii. Dar în acelaşi timp ideea că să o scoatem cu totul – sunt total împotrivă”.

Ponta a argumentat în favoarea ideii de a nu scoate studiul Religiei din şcoli, menţionând că, în opinia sa, religia are un set de valori etice.

”Eu cred că religia - şi aici nu vorbesc de ortodoxie, catolicism, Islamul, orice religie - are un set de valori, un set de valori etice pe care eu cred că niciunul nu le contestă: să nu furi, să nu ucizi, să nu minţi, să-ţi respecţi părintele. Ori, dacă aceste valori pentru nişte tineri care din ce în ce mai mult sunt educaţi de internet, nu de părinţi, că părinţii muncesc, bunicii nu mai au timp, dacă reuşim încet-încet să-i facem să rămână aderenţi la aceste valori pe care religia le promovează, e un lucru foarte bun”, a susţinut Ponta.

El a spus că nu crede neapărat că doar o persoană religioasă este o persoană morală şi a arătat că, în schimb, crede că religia sprijină formarea etică a unei persoane.

”Cred că e util - nu obligatoriu, dar opţional - cred că este util să păstrăm valorile etice şi mai e un lucru – şi aici ştiu că va fi mută polemică: eu cred că religia este o parte a identităţii naţionale. Nu este obligatoriu. Dacă nu eşti ortodox, eşti tot român, foarte bine. Dar identitatea naţională este legată şi de o identitate religioasă. Cred lucrul ăsta”, a spus Ponta.

El a mai arătat că studiul neobligatoriu al Religiei în şcoală reprezintă o opţiune a sa.

”Opinia mea este că , fără a-l transorma într-un bigot pe copilul meu care merge la şcoală, dacă participă neobligatoriu, opţional, la ora de religie, îl ajută la dezvoltarea valorilor etice ale caracterului său. E o opţiune. Eu am această opţiune”, a spus Ponta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
RELIGIE,
ŞCOLI
/actualitate/ponta-sunt-total-impotriva-scoaterii-religiei-din-scoli-religia-e-parte-a-identitatii-nationale-13304581
13304581
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.