Ponta: Numărul deceselor în urma incendiului de la Colectiv, posibil să se dubleze

Autor: Mona Hera Postat la 01 noiembrie 2015 114 afişări

Numărul deceselor victimelor rănite grav în incendiul de la Colectiv s-ar putea dubla, a declarat, duminică, premierul Victor Ponta, precizând că aceasta este concluzia unui grup de lucru pe care l-a convocat la Guvern.

”În urma discuţiilor a reieşit că numărul deceselor este posibil să crească, chiar să se dubleze”, a spus Ponta, la finalul unor discuţii cu vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Duşa, ministrul Sănătăţii, Nicu Bănicioiu, secretarul de stat, Raed Arafat, şeful Clinicii de Chirugie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, şi directorul Spitalului Militar Central, Florentina Ioniţă-Radu.

Premierul a susţinut că autorităţile au medicamentaţia şi aparatura necesară tratării acestor pacienţi, iar dacă este nevoie de fonduri suplimentare, Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului le poate asigura.

"Acum depinde numai de cât de puternic este organismul fiecărei persoane în parte şi de Dumnezeu", a spus Ponta.

Grupul de lucru se va reuni în fiecare zi, la sediul Guvernului, pentru a se analiza evoluţia situaţiei.

De asemenea, ministrul Sănătăţii şi medicul Ioan Lascăr vor forma o comisie de analiză şi luni vor vizita toate spitalele în care sunt internaţi răniţii pentru a evalua starea acestora. Din comisie vor mai face parte şi doi specialişti în terapia arsurilor din Franţa, aflaţi întâmplător la Bucureşti pentru a participa la un program finanţat de banca Mondială.

În prezent, două echipe de medici israelieni deja operează în România.

Spitalele Capitalei aveau internaţi, duminică la prânz, 140 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv şi doar o singură victimă neidentificată, la Spitalul de Arşi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Astfel, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) sunt 24 de pacienţi, la Floreasca- 15, La Spitalul de Arşi - 27, la Bagdasar Arseni - 22, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" -cinci, Spitalul "Sf Ioan" -opt, Spitalul Elias - 15, Spitalul Militar - 11, Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci, Spitalul Gerota -trei şi la Spitalul SRI - cinci.

Potrivit ministrului Sănătăţii, 80 - 90 de pacienţi sunt în stare critică şi foarte gravă.

De asemenea, ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 29 de persoane decedate, după ce două tinere, una aflată în Spitalul Bagdasar Arseni, iar alta la Spitalul de Arşi, au murit, duminică dimineaţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VICTIME,
DECES,
victor ponta
/actualitate/ponta-numarul-deceselor-in-urma-incendiului-de-la-colectiv-posibil-sa-se-dubleze-14869929
14869929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.