Ponta: Bugetele instituţiilor din domeniul siguranţei naţionale au fost avizate în principiu de CSAT

Autor: Departamentul Politic Postat la 26 noiembrie 2014 40 afişări

Proiectele de buget pentru instituţiile din domeniul siguranţei naţionale au fost avizate în principiu de către CSAT şi urmează ca toate procedurile să fie încheiate odată cu finalizarea proiectului de buget consolidat, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

"Vreau să fac o precizare, pentru că nu a fost foarte clar ieri, că nu s-au aprobat bugetele pentru instituţiile care privesc securitatea naţională. S-au aprobat de principiu, urmând să se facă procedura odată cu bugetul mare. Există acordul de principiu al CSAT, însă, evident, când avem cifrele finalizate cu partenerii noştri internaţionali, atunci facem toate procedurile care ţin inclusiv de instituţiile de siguranţă naţională", a spus Ponta în şedinţa de guvern, în faţa presei.

Administraţia Prezidenţială a comunicat, marţi, că membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au decis ca propunerile de buget pe anul viitor ale Ministerului Apărării (MApN), Ministerului de Interne (MAI), Serviciului Român de Informaţii (SRI), Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) să fie avizate după ce Guvernul va avea o imagine clară a resurselor pe care le are la dispoziţie.

”În ceea ce priveşte propunerile de buget pe anul 2015 ale MApN, MAI, SRI, SIE, SPP şi STS, membrii Consiliului au decis ca avizarea acestora să se facă după ce Guvernul va avea o imagine clară a resurselor pe care le are la dispoziţie”, se precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a declarat, luni, că bugetul va fi definitivat până vineri, urmând ca ulterior să fie discutat cu CE şi FMI, iar pe 10 decembrie va fi trimis Parlamentului, el precizând că nu vor exista creşteri de taxe, Executivul luând în calcul reducerea TVA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
CSAT,
/actualitate/ponta-bugetele-institutiilor-din-domeniul-sigurantei-nationale-au-fost-avizate-in-principiu-de-csat-13647178
13647178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.