Ponta a cerut verificarea "la maximum" a fiecărui bar şi club din ţara

Autor: Alexandru Moise Postat la 31 octombrie 2015 52 afişări

Premierul Victor Ponta le-a cerut, sâmbătă, ministrului de Interne, Gabriel Oprea, şi secretarului de stat Raed Arafat să elaboreze un plan de verificare a tuturor cluburilor şi barurilor din toată ţară, acesta urmând să fie prezentat săptămâna viitoare.

"Totdeauna e bine să facem înainte lucrurile, dar cu atât mai mult în perioada imediat următoare, tot ceea ce ţine de o verificare la maxiumul prevăzut de lege a îndeplinirii tuturor condiţiilor de către localurile de acest gen trebuie să facem ca să evităm pe viitor, dacă e posibil, asemenea tragedii", a spus Ponta, sâmbătă, la începutul şedinţei extraordinare de Guvern.

El le-a cerut ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, şi secretarului de stat Raed Arafat să prezinte în şedinţa viitoare a Executivului un plan de verificare a tuturor unităţilor comerciale de acest gen.

"Săptămâna viitoare să veniţi rapid cu un plan de verificare în toată ţara, pentru că eu cred că nu e un caz izolat, cred că sunt o mulţime de asemenea localuri, baruri, care, dacă le verificăm...Bun, ştiu că primăria le autorizează, eu vreau să le verificaţi dumneavoastră că la nevoie noi suntem cei care intervenim, nu primăria, şi vreau să veniţi săptămâna viitoare, Ministerul de Interne, exact cu planul cu fiecare asemenea loc în care se întâlnesc oameni şi există aceste situaţii", a spus Ponta.

El le-a cerut celor doi demnitari să fie date amenzi şi chiar să se închidă asemenea localuri, conform legii.

Ponta a afirmat că "îşi închipuie" ce este în ţară în zone în care nu se face un control "riguros", dacă în Bucureşti a fost posibilă o asemenea tragedie.

"E cumplit să ştii că-ţi laşi copilul să meargă seara într-un club şi după aia te duci să-l cauţi la spital sau la morgă. Dumnezeu să-i odihnească şi să facem tot ce ţine de noi să arătăm respect vitimelor şi familiilor acestora", a conchis Ponta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
CONTROL,
CLUBURI
/actualitate/ponta-a-cerut-verificarea-la-maximum-a-fiecarui-bar-si-club-din-tara-14869145
14869145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.