Poluarea ucide mai mulţi oameni la nivel global decât tuberculoza sau malaria

Postat la 25 octombrie 2017 280 afişări

Conform unui studiu recent publicat în The Lancet, una din şase morţi la nivel global din 2015 au fost provocate de aerul toxic, apa, solul sau mediul de lucru.

Poluarea ucide mai mulţi oameni la nivel global decât tuberculoza sau malaria

În 2015, una dintre şase morţi de la novel global au fost provocate de poluare. Conform Futurism, numărul a ajuns în acelaşi an la aproximativ 9 milioane de persoane. Prin comparaţie, poluarea ucide de trei ori mai multe persoane anual decât tuberculoza, SIDA sau malaria. 

 

Dintre cele 9 milioane de morţi, 92% au avut loc în ţările mai puţin bogate, fiind un semnal al subdiviziunii socioeconomice. ''Poluarea este o problemă care nu afectează doar natura, este o ameninţare profundă şi globală  care afectează aspecte ale sănăţii şi stării de bine a omenirii,'' afirmă Philip Landrigan, profesor din cadrul Icahn School of Medicine. 

 

Studiul publicat recent a fost realizat de către 40 de cercetători din diferite ţări. Aceştia au utilizat informaţii din cadrul Global Burden of Disease. Din cadrul studiului reiese faptul că poluarea nu este doar mortală şi o problemă globală, dar şi faptul că există o diviziune clară între ţările bogate şi cele sărace. Conform studiului, poluarea provoacă aproximativ 16% dintre morţile de la nivel global, de 15 ori mai multe decese decât cele provocate de război şi violenţe. 

 

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.