Polonia extinde carantina pentru încă 10 zile: Graniţele ţării urmează să se deschidă în data de 3 mai, iar businessurile non-esenţiale rămân închise până pe 19 aprilie

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 aprilie 2020 140 afişări

Guvernul din Polonia a decis prelungirea stării de urgenţă, care a închis graniţele, businessurile non-esenţiale şi locurile publice, pentru încă 10 zile, în contextul măsurilor impuse pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus, potrivit FT.

Premierul Mateusz Morawiecki a spus într-o conferinţă de presă că graniţele ţării vor rămâne închise până în data de 3 mai, businessurile non-esenţiale până în data de 19 aprilie şi şcolile până în data de 26 aprilie.

Cu toate acestea, el spune că ar vrea ca după Paşte să relaxeze măsurile extraordinare implementate de guvern pentru a controla răspândirea pandemiei de COVID-19, în contextul în care Polonia are peste 5.300 de oameni infectaţi şi 164 de morţi.

„Nu ştim cum va evolua epidemia, de aceea încercăm cu atenţie să adaptăm restricţiile specifice statului în care trăim”, a spus Morawiecki, adăugând că relaxarea măsurilor este necesară pentru a permite anumitor părţi din economie să repornească.

Polonia le va cere cetăţenilor să îşi acopere gura şi nasul când ies din casă, începând cu data de 16 aprilie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
business,
inchidere,
deschidere,
extindere,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.