Politica lui Putin i-a costat pe oligarhi 14 miliarde de dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 iulie 2014 132 afişări

Politica lui Putin i-a costat pe oligarhi 14 miliarde de dolari

Averile celor mai bogaţi ruşi au scăzut cu miliarde de dolari de la începutul acestui an, din cauza sancţiunilor impuse de Occident în contextul conflictului din Ucraina. 19 miliardariu ruşi au pierdut 14.5 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index, în timp de 64 de miliardari din SUA au câştigat 56,5 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă.

Alisher Usmanov, cel mai bogat rus, cu afaceri în industria oţelului şi minerit a pierdut 2,5 miliarde de dolari, averea sa scăzând la 17,7 miliarde dolari. Vladimir Lisin, magnat al oţelului, a pierdut 17 procente din avere, adică 2,4 miliarde dolari, iar Andrei Melnichenko a pierdut 2,1 miliarde dolari - 14% din activele sale.

Un miliardar a declarat Bloomberg, sub acoperirea anonimatului, că mediul de afaceri rus este tot mai nemulţumit de politicile lui Vladimir Putin care au dus la sancţiuni din partea comunităţii internaţionale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politica-lui-putin-i-a-costat-pe-oligarhi-14-miliarde-de-dolari-12954686
12954686
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.