Vine sau nu vine remanierea de guvern?

Autor: Mihai Mitrica Postat la 02 octombrie 2011 18 afişări

Subiectul remanierii se anunţă vedeta următoarelor zile, mai ales că pare mai aproape în timp decât cel căruia i-a luat primul plan al dezbaterilor din politică, cel al comasării alegerilor de anul viitor.

Conturat de o informaţie livrată la timp presei apropiată de Cotroceni, morbul remanierii a cuprins pe rând mai toate eşaloanele principalului partid de guvernământ. De departe cea mai tranşantă poziţie a avut-o preşedintele Traian Băsescu, care a dat asigurări că reşaparea formulei guvernamentale se va produce, deşi premierul Emil Boc a strălucit prin absenţă la această discuţie.

După ce unele voci din PDL, între care a surprins cea a lui Theodor Stolojan, s-au pronunţat împotriva unui astfel de scenariu, miniştrii apropiaţi de efigia lui Traian Băsescu au reîncălzit subiectul, pregătind terenul pentru noi replici în următoarea săptămână. Vizaţi de înlocuirea din funcţie ar fi mai mulţi demnitari, dar misiunea mai grea nu este identificarea lor, ci a posibililor succesori, din cauza complicatelor reţele de interese şi aranjamente din care este formată susţinerea parlamentară a guvernului Boc.

La rândul său, opoziţia şi-a pansat orgoliile rănite după ce conservatorii au pierdut prin neprezentare războiul pe care l-au declanşat pentru a-şi impune propriul candidat la primăria Iaşi, în contra deciziei conducerii USL. Cel vizat de conservatori a votat alături de PDL înfiinţarea Ministerului Fondurilor Europene, astfel că liderii PC l-au exclus cam fără drept de apel, clarificând ecuaţia în tabăra social-liberală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
guvern,
remaniere,
PDL,
Boc,
Basescu,
opozitie,
putere
/actualitate/politic/vine-sau-nu-vine-remanierea-de-guvern-8829710
8829710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.