Noua deviza a PDL: "prin noi insine"

Autor: Mihai Mitrica Postat la 28 mai 2011 33 afişări

Presedintele Traian Basescu a marcat in aceasta saptamana ceea ce ar putea fi numit inceputul campaniei electorale de anul viitor, care se va concentra pe ideea ca administratia democrat-liberala a reusit fara ajutor sa scoata tara din criza economica.

Intr-o neobisnuita tirada la adresa guvernatorului Mugur Isarescu si a Bancii Nationale, Basescu a spus ca BNR prefera un rol de profesor, dar nu vrea sa se implice la nivel executiv, in functii de ministru sau chiar premier. Declaratia a fost impachetata stangaci intr-o frustrare ca zona BNR nu a reusit sa ofere un candidat viabil pentru postul de premier, desi bunavointa Bancii Nationale s-a tradus deja prin tentativa de guvern Lucian Croitoru, respinsa insa la votul politic al Parlamentului in 2009.

Aparenta schimbare de strategie a presedintelui - care pana de curand cauta un tehnocrat ce sa preia decontul eletoral al masurilor de austeritate - are cel mai probabil legatura cu tresarirea de orgoliu a premierului Emil Boc, care a anuntat ca "s-a schimbat", chiar cu o zi inainte, indepartand astfel perspectiva demisiei sale.

O remaniere este inca posibila, pentru ca PDL, UDMR si UNPR au inca portofolii in divergenta, iar recentele arestari de la vamile maritime Constanta si Agigea nu fac decat sa fragilizeze si mai mult majoritatea parlamentara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
Boc,
Basescu,
Isarescu,
BNR,
tehnocrat,
guvern,
partide,
alegeri
/actualitate/politic/noua-deviza-a-pdl-prin-noi-insine-8292173
8292173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.