Nastase pune paie pe foc: Emil Boc isi va anunta in curand demisia

Postat la 24 mai 2011 30 afişări

Fruntasul PSD Adrian Nastase sustine ca are informatii sigure ca premierul Emil Boc se va tine de intelegerea cu presedintele Traian Basescu si va parasi guvernarea, pentru ca a comunicat deja unor apropiati ca si ca isi va anunta demisia in curand.

Nastase afirma ca de cand l-a auzit pe Traian Basescu vorbind, dupa alegerile din PSD, de "stabilitate politica", si-a dat seama ca se pregateste demisia lui Emil Boc, "ca in Orwell", unde "novalanguage" insemna ca sensul cuvintelor este opus celui din dictionar.

"Mi-am adus aminte de Orwell atunci cand l-am auzit pe Basescu vorbind la televizor despre stabilitate politica. Am stiut in acel moment ca se pregateste 'demisia' lui Boc", scrie Nastase pe blog. "Astazi am aflat, din mai multe surse, ca inca de saptamana trecuta Boc a comunicat unor apropiati ca va pune in aplicare intelegerea cu Basescu si ca isi va anunta in curand demisia. Sambata si ieri au avut loc mai multe intalniri de pregatire."

Nastase sustine ca intalnirile respective au fost motivate de faptul ca "unii din partenerii de coalitie sunt nelinistiti si ar dori diverse garantii".

Presa a speculat ca sustinerea filialelor PDL pentru castigarea presedintiei partidului de catre Emil Boc s-a facut cu pretul promisiunii lui Emil Boc de a preda sefia Guvernului unui "tehnocrat", care sa permita disocierea imaginii partidului de "erodarea electorala" a guvernarii Boc prin masuri nepopulare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/nastase-pune-paie-pe-foc-emil-boc-isi-va-anunta-in-curand-demisia-8282033
8282033
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.