Pocora (PNL): Cer Guvernului Ponta reducerea TVA la 5% pentru toate produsele pentru copii

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 26 aprilie 2015 44 afişări

Deputatul PNL Cristina Pocora a postat, duminică, un mesaj video pe Facebook, în care îi cere premierului Victor Ponta să încurajeze natalitatea şi să susţină familia prin reducerea cotei TVA la 5%, pentru toate produsele folosite pentru creşterea şi îngrijirea copiilor.

”Cer Guvernului Ponta să încurajeze creşterea natalităţii şi să susţină familia prin reducerea cotei de TVA la 5% la toate produsele pentru creşterea şi îngrijirea copiilor. Ar fi o extraordinară mână de ajutor întinsă actualilor şi viitorilor părinţi din România. De ce să nu se ieftinească şi scutecele, hăinuţele, laptele dar şi celelalte produse pentru copii? Puse cap la cap, aceste cheltuieli sunt foarte mari, consumul de astfel de produse este mare şi reprezintă o problemă reală pentru fiecare familie”, declară deputata PNL.

Potrivit Cristinei Pocora, ”tot mai multe cupluri din România amână conceperea unui copil tocmai din cauza lipsei banilor” iar rezultatul este o drastică scădere demografică, adâncită de la an la an”.

”Dacă în 1990 în România se năşteau peste 315.000 de copii, anul trecut cifra a coborât sub 200.000, aproape la jumătate”, mai arată Pocora, în mesaj, precizând că se impun măsuri reale pentru susţinerea familiei.

Guvernul a decis, recent, reducererea taxei pe valoarea adăugată, de la 24% la 9%, din luna iunie, pentrut toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţii publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
PONTA,
TVA
/actualitate/pocora-pnl-cer-guvernului-ponta-reducerea-tva-la-5-pentru-toate-produsele-pentru-copii-14158917
14158917
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.