PNL va contesta Codul insolvenţei la CC: Încalcă accesul la justiţie, proprietatea şi discriminează

Postat la 16 aprilie 2014 43 afişări

Deputaţii PNL Alina Gorghiu şi Theodor Nicolescu au declarat, miercuri, că sesizarea de neconstituţionalitate privind Codul insolvenţei, ce va fi depusă de liberali la CC, priveşte faptul că acesta încalcă liberul acces la justiţie, proprietatea şi introduce o discriminare şi poate afecta industria.

PNL va contesta Codul insolvenţei la CC: Încalcă accesul la justiţie, proprietatea şi discriminează

 Sesizarea PNL priveşte 15 articole din proiectul de lege adoptat marţi de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Deputatul PNL Theodor Nicolescu a declarat că în prezent, prin accesul la buletinul procedurilor de insolvenţă pe internet, se poate vedea dacă s-a admis o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă sau că există un raport al administratorului judiciar, însă nu există niciun fel de detaliu gratuit cu privire la ce s-a discutat şi s-a dispus în cauza respectivă.

"Din punctul nostru de vedere aceasta este o gravă încălcare a accesului la justiţie, pentru că fiecare cetăţean pentru a putea participa la procedură trebuie să ştie despre ce este vorba în acea procedură, trebuie să vadă citaţia, trebuie să vadă subiectele care se discută la adunarea creditorilor. Pentru a ataca hotărârile judecătoreşti trebuie să le cunoască, ori hotărârile judecătoreşti se publică numai pe buletinul procedurilor de insolvenţă", a susţinut Nicolescu, menţionând că accesul este în prezent doar contra cost.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pnl-va-contesta-codul-insolventei-la-cc-incalca-accesul-la-justitie-proprietatea-si-discrimineaza-12475673
12475673
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.