PNL: proiectul primarului Armand privind rezilierea contractului Romprest este complet iresponsabil

Autor: Petru Mazilu Postat la 23 iulie 2021 62 afişări

Reprezentanţii PNL, organizaţia din Sectorul 1 al capitalei, susţin că proiectul primarului Clotilde Armand privind rezilierea contractului de salubrizate este complet iresponsabil. Liberalii au refuzat să participe la şedinţa convocată de Armand în care se discută despre contract.

PNL: proiectul primarului Armand privind rezilierea contractului Romprest este complet iresponsabil

Liberalii au trimis o scrisoare deschisă cetăţenilor din Sectorul 1.

„Dragi cetăţeni, de luni de zile, sunteţi supuşi unui asediu constant al gunoaielor, mizeriei şi şobolanilor. Dar cel mai mare pericol este incompetenţa soră cu minciuna din primăria sectorului 1. De dragul circului mediatic, pentru a-şi construi platforma pentru alegerile prezidenţiale la care visează, primarul Clotilde Armand vă sacrifică în mod cinic binele, sănătatea şi calitatea vieţii. Ştim că v-aţi săturat până peste cap. Circul trebuie oprit”, scrie în mesajul liberalilor.

Potrivit PNL, consilierii liberali au fost convocaţi joi seara pentru şedinţa de vineri, la prânz. Ei au explicat că au refuzat să participe la şedinţă deoarece primarul nu are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a lua decizii legate de contractul cu firma de salubrizare.

Liberalii mai susţin că nu sunt întrunite condiţiile legale pentru reziliere deoarece Primăria nu a început discuţiile cu reprezentanţii firmei pentru reducerea tarifelor.

„Rezilierea ilegală înseamnă prejudicii de sute de milioane de euro pentru sectorul 1. Proiectul propus de primar este complet iresponsabil, dar doamna Armand nu riscă nimic. Pentru că aruncă toată răspunderea pe Consiliul Local, iar prejudiciul va fi suportat finalmente tot de către dumneavoastră, cetăţenii fără vină ai sectorului 1”, mai scrie în scrisoarea PNL.

Liberalii mai spun că şi prefectul capitalei s-a pronunţat în favoarea continuării contractului şi o acuză pe Clotilde Armand că încalcă legea.

„Prin neplata facturilor legale, cu bun de plată, primarul încalcă legea, acumulează penalităţi şi blochează ridicarea gunoiului. Nu spunem noi asta, justiţia o spune. Acum câteva zile, justiţia a decis prin hotărâre executorie că primăria datorează peste 8 milioane de lei penalităţi pentru neplata unor facturi de peste 70 de milioane de lei. Primarul trebuie să îşi asume pe persoană fizică aceste prejudicii”, precizează liberalii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sectorul 1,
contract,
pnl

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.